Om CasaDiSolsikke

...eller om meg som driver Casadisolsikke

Send meg en mail: ellenkolbergØgmail.com (erstatt Ø med @)
eller ring meg: 926 59921 (i Norge) eller 0039 338 5055892 (i Italia)
Et koselig sted

Ellen Kolberg

Jeg ble født i Lillehammer, Norge i 1953.
Mine erfaringer er fra å være mor til to fantastiske døtre, butikkvirksomhet, kinesiologiutdanning, arbeid med ungdom, psykisk og fysisk utviklingshemmede, utdanning i pedagogikk og kunstfag. Frivillig arbeid innen jazz og blues.
For 10 år siden bodde jeg 8 mnd i Firenze, hvor jeg malte og studerte språket.

I september 2002 emigrerte jeg til Italia. Jeg ”fant” den lille landsbyen, San Marcello,som ligger i en grønn oase mot fjellkjeden Appenninene, nord i Toscana.
Jeg hadde aldri hørt om stedet, hadde ingen planer om hvor jeg skulle dra, det eneste utgangspunkter jeg hadde var at jeg ville være i rimelig nærhet av Firenze, som er for meg den vakreste byen i Italia. Distansen er 65 km.
Nærmeste storby er Pistoia, distanse 30 km. Til Lucca er det 50km og Pisa 63km.

Historien

Dette har vel vært den mest lærerike delen av mitt liv. Begynne på nytt, i et fremmed land, lære kulturen å kjenne. Føle hvor vanskelig det er å komme alene kvnne til ei lita bygd. Stå i det, kjenne på forskjellige følelser, bli bedre kjent med meg selv.

I begynnelsen tok jeg det arbeid som bød seg, , jobbet i et gartneri og vasket i et badeanlegg. Og leide ut leiligheten min. I mellomtiden jobbet jeg med å skape min egen arbeidsplass, og ett år etter flytting, arrangerte jeg det første malekurset på agroturismo ”Andia Paradiso”, ca 30 minutter fra San Marcello.
Det var en flott gjeng fra Norge som kom, og ga meg en frisk start på virksomheten.

Utenom kursforberedelser går tiden med til maling i mitt lille studio i kjelleren av leiligheten min, til turer i vakker natur, med utsikt over fjell og hav.. filosofering og utleie av rom eller leiligheten, som ligger på hovepiazzaen i byen.
Jeg hjelper også mine megler venninner her i San Marcello, med formidling av leiligheter og hus for salg og utleie i området.

Og selvfølgelig tar jeg avstikkere til Norge, for å treffe familie og venner.

Arbeidet mitt er meget givende og morsomt. Jeg arrangerer studiereiser med kurs i forskjellige kunstuttrykk, som maling, skulptur i marmor, form og farge med ull og silke, og fotokurs.
Kursene holdes av kunstnere med god bakgrunn. Vi har hatt mange fine menneskemøter og kunst og kulturopplevelser i forskjellige landsbyer i vakre Toscana.
Kursene er for det meste annonsert i Norge, og varer 8-10 dager. Men på et av tovekursene, hadde vi deltagere fra fem nasjoner. Det var en spennende og ny opplevelse.

Les mer om meg og San Marcello på Dolcevita.no