Ballongferder, skimoro og Paul Newman

Et koselig sted

Hengebru

San Marcello Italia

San Marcello

San Marcello er en kommune med flere landsbyer som ligger vakkert til i landskapet. Kommunen har ca 8000 innbyggere. San Marcello har alt et lite samfunn trenger, flere banker, posthus, sykehus og butikker av alle slag. hovedlandsbyen i kommunen.

Landsbyen ligger i en grønn oase, her er luften frisk og ren, og hit kommer folk fra storbyene om sommeren for å slappe av.

Området er også ettertraktet for fjellvandrere fra Holland og England.
Det kjente skisenterer Abetone ligger 20km unna. Det utøves også andre former for sport som hanggliding, klatring, kanopadling, riding.

En av Europas lengste hengebro finner vi i nabolandsbyen Mammiano, bygget for å korte veien for jernverkarbeiderne som kom fra landsbyen Popiglio, på den andre siden av elva ”la Lima”.
Et stjerneobservatorium ligger vakkert til over landsbyen Gavinana, og er åpen for publikum.

Hele sommeren er det landsbyfester og festivaler her. Og den 8. september feier San Marcello sin helgen Santa Celestina. Dagen feires med handleboder i alle gater, alt fra ost, klær til kanarifugler. Høydepunktet er en kjempestor luftballong, laget av papir, som ved hjelp av varmluft blir ført opp til de store høyder.
I sommer, 2007, åpnet et barnesykehus, sponset av Paul Newman, I San Marcello, og det vakte stor ståhei da han besøkte stedet.

Les mer om meg og San Marcello på Dolcevita.no